Consult, diagnose en behandeling

Geen patiënt is hetzelfde, daarom is iedere behandeling uniek.

Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een uitgebreid diagnostisch gesprek en een korte behandeling. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 1 uur. De behandelingen geeft ik rust, met ruimte voor persoonlijke aandacht.

In het diagnostisch gesprek vorm ik een beeld van uw gehele functioneren om de juiste behandeling te kunnen bepalen. Alle aspecten die binnen de Chinese geneeskunde een belangrijke rol spelen komen hier aan bod. De vragen kunnen gaan over uw slaappatroon, spijsvertering, emoties, klachten, persoonlijkheid, situatie en andere specifieke vragen. Vervolgens wordt een polsdiagnose gesteld, door het uitgebreid voelen van de pols. Dit neemt enige tijd in beslag. Op zes verschillende plaatsen op de pols voel ik wat het lichaam vertelt over de Qi en Xue van de organen en meridianen. Als laatste volgt de tongdiagnose. Aan de tong kan belangrijke informatie worden afgelezen. 

Met behulp van uw anamnese, polsdiagnose en tongdiagnose stel ik een voor u persoonlijk behandelplan op.

Naast acupunctuur gebruik ik soms andere technieken zoals moxa, cupping en guasha om de Qi te bewegen of te voeden. Soms gebruik ik ook ontspanningsoefeningen, of massage bij nek en/of schouderklachten.  Afhankelijk van de diagnose geef ik ook adviezen over voeding en leefstijl.

Bij een vervolgconsult bekijken we de situatie opnieuw en wordt de behandeling aangepast, telkens op maat.

Let op!
Bent u in verwachting of is er een kans dat u in verwachting bent, wilt u dit dan altijd melden! Sommige acupunctuurpunten kunnen de bevalling opwekken of een miskraam veroorzaken.